Nilla Fischer har problem med en skadad hälsena. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Fischer missar match – och kan tvingas stå över toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer har fått en tuff start på den damallsvenska återkomsten.

I lördags utgick hon redan i den första halvleken mot Kristianstad.

Nu missar hon matchen mot Kungsbacka – och kan även tvingas stå över toppmatchen mot Vittsjö.

Men i morgondagens landslagstrupp lär hon finnas med.

Efter VM-bronssuccén återvände Nilla Fischer till damallsvenskan och Linköping.

Men en hälseneskada har stört backstjärnan, och hon tvingades utgå redan i den första halvleken i den mållösa matchen mot Kristianstad i lördags.

”Kan bli tajt”

Och när Linköping på onsdag möter seriejumbon Kungsbacka lär hon inte finnas med, berättar tränaren Olof Unogård för SVT Sport.

– Den räknar vi inte med henne i. Sen får vi se. Nästa match är på söndag (mot Vittsjö), och det kan nog också bli tajt. Vi får se, vi tar det dag för dag, säger han.

”Kontakt med förbundledningen”

I morgon presenterar förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till den första matchen sedan Frankrike-VM, EM-kvalmatchen mot Lettland den 3 september. Där lär hon dock finnas med.

– Vi har haft kontakt med förbundsledningen. Ett alternativ är att hon tas ut och sedan stryks vid ett senare tillfälle och de tar ut en reserv i så fall. Men det är väl absolut tänkbart att hon är med i truppen ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.