Fischers firande skjuts upp. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fischers lag stoppas från firande – på grund av herrarna

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburgs damlag har vunnit både ligan och cupen i Tyskland i år. Men festen får vänta. Klubbens herrlag riskerar nämligen nedflyttning, och då passar det inte att fira.

För en dryg vecka sedan fick Nilla Fischer och hennes Wolfsburg lyfta pokalen efter att ha vunnit den tyska ligan.

På lördagen säkrade laget den tyska dubbeln genom att ta hem cupen efter 2–0 i finalen mot Sand.

Passar inte att damlaget firar

Men något sedvanligt firande blir det inte. Anledningen? Klubbens herrlag riskerar på måndagen att flyttas ner till andradivisionen – och därmed passar det inte att damlaget firar.

Laget får lov att skjuta på parader, festligheter och annat pompa och ståt – till september.

”Det är faktiskt redan en stående tradition att damlaget välkomnas till stadshuset av borgmästaren Klaus Mohrs och därefter firar succésäsongen med fansen. Men alla i klubben är såklart fokuserade på nedflyttningsmatchen, vilket är anledningen till att festen för damerna inte kommer att äga rum förrän i början av nästa säsong”, säger Wolfsburgs vd Tim Schumacher till klubbens Facebook-sida enligt Deutsche Welle.

”Varje sken av glädje är förbjuden”

Den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung formulerar det så här:

”Wolfsburg är förlamat. En hel stad i undantagstillstånd, produktionen i verkstäderna är förlamad, 125 000 personer sitter tyst och biter på naglarna i sina hem med ängsliga hjärtan. Något liknande måste det vara om vi ska tro Bundesliga-klubben: På måndag avgörs det om Wolfsburgs herrar lyckas överleva nedflyttning och stanna kvar i Bundesliga. Tills dess gäller: Varje sken av glädje är förbjuden”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.