Foto: Bildbyrån

Fixade omdiskuterad straff mot Sverige: ”Kanske är lite miljöskadad”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gästades av Norge när Morten Thorsby föll och fick straff.

En situation som diskuterats flitigt efter matchen. Thorsbys syn?

– Jag får säga att fallet var lite dramatiskt, jag kanske är lite miljöskadad från Italien, säger han enligt NRK.

Norge slog Sverige med 2-1 på bortaplan. Första målet noterades efter en straff signerad Erling Haaland – men det var situationen som föranledde elvameterssparken som blev omdiskuterad.

Morten Thorsby var den som föll i straffområdet (i en duell med Emil Krafth) och efteråt har det blivit rejäl uppståndelse kring händelsen.

– Jag ser TV-bilderna i efterhand och då ser jag det alla andra ser – att det kan dömas åt båda håll. Det förstår jag. Jag får säga att fallet var lite dramatiskt, jag kanske är lite miljöskadad från Italien. Det får jag ta, säger han enligt NRK.

26-åringen menar att han till hundra procent står för ”fair play”. Han har dock fått en hel del arga svenskar efter sig på sociala medier.

– Det kan hända att några gått över gränsen. Det är bara att läsa kommentarerna på Instagram, men det spelar ingen roll. Det viktiga är vad som skedde. Jag vill inte bli kallad för filmare, för det är jag inte.

–  Grejen är den att han (Krafth) sätter ut vänsterfoten och tar ifrån mig en klar målchans, för att jag kommer ur balans och ramlar. För mig är det straff.

KLIPP: Här får Norge straff (5 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.