Fjärde raka för Dif – tar semester i serietoppen

Djurgården inkasserade tre nya poäng i allsvenskan när man vann mot Sirius (2-0 på Studenternas), något som gör att blåränderna med all sannolikhet kommer ligga tvåa när allsvenskan tar sommarledigt i morgon, söndag. På nytt var Jonathan Ring segerregissör.

– Inte en av våra bättre matcher. Vi saknade passningsspelet och klarade inte av att gå från försvar till anfall, för då hade vi haft flera frilägen. Vi vinner även fast vi inte hade en av våra bästa dagar, säger Djurgårdstränare Kim Bergstrand till C More.

Djurgården tog ledningen genom Jonathan Ring i den första halvleken. Ring, en av allsvenskans hetaste spelare, gjorde sin åttonde poäng (4 mål, 4 assist) när han vandrade ett 20-tal meter, raka vägen in i straffområdet och sköt i fel hörn för Siriusmålvakten John Alvbåge. Siriusförsvaret var förvånansvärt passiva.

I den andra halvleken spelade Djurgården av matchen på topplagsmanér, och ett par minuter innan slutsignalen sköt inbytte Nicklas Bärkroth upp 2-0-målet i nättaket, framför bortaklacken.

Djurgården har nu 24 poäng på 12 omgångar – ett poängsnitt som i princip garanterar en topplacering om man håller det säsongen ut. Såvida inte AIK tar en sjumålsseger i derbyt mot Hammarby i morgon, söndag, så kommer Djurgården att ha andraplatsen i allsvenskan över semesteruppehållet som pågår till slutet av juni.

– Vi har fyra raka segrar och det känns jättebra, säger Bergstrand.