Kindberg om Ghoddos: ”50 miljoner – då kan vi börja prata”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK är mitt uppe i gruppspelet i Europa League, samtidigt går snart flera kontrakt ut.

– Vi har inte börjat förhandla än, det gör vi efter Berlinmatchen, säger ordförande Daniel Kindberg till SVT Sport.

Östersund är en vinst ifrån att säkra ett avancemang ur Europa Leagues gruppspel. Närmast väntar årets sista hemmamatch mot Zorya Luhansk på torsdag.

Tre poäng där och man är i sextondelsfinal som spelas i mars 2018. Men det kan bli utan flera av Östersund mest framstående spelare. Åtta kontrakt går ut under 2017 och lägg därtill att bland annat Saman Ghoddos och Ken Sema som har kontrakt, uppvaktas hårt av andra klubbar.

Europa League

– Jag har två år kvar på kontraktet men sen är det upp till Kindberg och Potter att bestämma. Vill Kindberg att jag ska stanna så stannar jag av hela mitt hjärta, säger Saman Ghoddos.

50 miljoner för Ghoddos

Daniel Kindberg säger att han inte släpper några spelare ifall Östersund går vidare ur gruppen, om inte någons storklubb hostar upp rätt summa.

– När det gäller Ghoddos så kan vi börja prata vid 50 miljoner när det gäller en spelare av hans kaliber men det är inte säkert vi ska släppa han i alla fall, säger Daniel Kindberg ordförande i ÖFK.

Framtiden för flera av spelare hänger nog mycket på om Östersund går vidare eller inte.

– Om vi går till finalrundorna vill vi vara med och tävla och då behöver vi våra spelare. Dom vet ju att om dom är med oss nästa år så kan dom både bli historiska och legendariska, säger Daniel Kindberg,

Korttidskontrakt

För att alla spelare ska vara tillgängliga för sista gruppspelsmatchen mot Berlin 7:e december har flera korttidskontrakt skrivits. En av dessa är backen Sotirios Papagiannopoulos som skulle kunna tänka sig att testa en ny klubb i Europa.

Vad skulle du känna om matchen mot Zorya blir din sista på Jämtkraft arena?

Oj haha, jag skulle först och främst vilja avsluta med en vinst sen får vi se vad som händer, det är två matcher kvar mycket kan hända, säger Sotirios Papagiannopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet