Förbundet fyller inte Friends i VM-kvalet. Foto: TT

Förbundet fyller inte Friends i VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet kommer inte att fylla Friends arena till VM-kvalet i oktober – trots att publiktaket slopas.

– Vi vill vara försiktiga i dessa tider, säger Christoffer Lund, projektansvarig på förbundet, till Aftonbladet.

Sverige möter Kosovo den 9 oktober och Grekland tre dagar senare på Friends arena i Solna. Men som det ser ut nu kommer arenan inte att fyllas till sista plats. Trots att publiktaket slopas den 29 september.

– Vi får se vad vi väljer att göra. Men just nu har vi tagit beslutet att vi släpper in 35 000–38 000. Vi har tagit hänsyn till de skrivelser regeringen har för att säkerställa att besökare inte ska behöva trängas, säger Lund.

Bara några dagar före VM-kvalet, den 3 oktober, möts AIK och Djurgården på Friends arena i ett glödhett allsvenskt derby.

AIK planerar att ta in så många åskådare man får, berättade klubbdirektören och vd:n Björn Wesström för TT förra veckan.

– Det är polisen som bestämmer (publikantalet), men vi ska planera så att det blir en hejdundrande fotbollsfest, sade Wesström.

Friends arena kan ta emot drygt 50 000 åskådare, men AIK har tidigare drabbats av neddragningar på klacksektionen, enligt polisens så kallade villkorstrappa.

Förbundet ser inga konstigheter i att AIK fyller på med folk medan man själva inte gör det.

– Vi känner oss bekväma med den siffra vi satt upp, säger Lund till Aftonbladet.

ARKIV: Sverige föll tungt mot Grekland i VM-kvalet (8 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.