Frej och Falkenberg drabbade samman i april. Foto: Bildbyrån.

Förbundet utreder Superettan-match – misstänks vara riggad

Publicerad

Falkenberg slog Frej med 3-1 i superettan förra månaden.
Nu utreds matchen av Svenska Fotbollförbundet och samtidigt är en polisanmälan om hot upprättad.
– Vi tar det på största allvar, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

Den 22 april tog Falkenberg tre poäng i hemmamötet med Frej – men superettan-matchen misstänks för matchfixning.

Fotbollskanalen skriver att Svenska Fotbollförbundet inlett en utredning och att en polisanmälan om hot i anslutning till matchen är upprättad.

– Vi har genom de monitoreringsföretag som vi har samarbete med fått in rapporter om kraftiga avvikelser på spelmarknaden kopplade till den matchen. Vi tar det på största allvar när vi får den här typen av rapporter och vidtar en rad åtgärder, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till sajten och fortsätter:

– Vi har en väldigt god uppfattning av på vilket sätt spelmarknaden avvek och vilka olika resultat som det satsades pengar på i den utsträckningen att det ledde till de här kraftiga avvikelserna.

Polisanmälan om hot

Tibell betonar att det hela, än så länge, är en misstanke. Via utredningen hoppas han få svar på om matchen verkligen var manipulerad.

Även polisen Fredrik Gårdare uttalar sig. På hans bord ligger ärendet som rör ett skriftligt hot riktat mot Frej, något som klubben polisanmält och som nu förundersöks.

– Vi har information från Svenska Fotbollförbundet och håller precis just nu på att titta närmare på den och göra en bedömning av läget, säger Gårdare.

Falkenberg ligger trea i superettan, Frej sist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer