Kasper Hjulmand kallar Christian Eriksen för ”lagets hjärta.” Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Ingen kan ersätta Christian”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett skärrat danskt landslag som ska spela sin andra EM-match då de möter Belgien på torsdag. Och det blir förstås utan mittfältsstjärnan Christian Eriksen som drabbades av hjärtestillestånd i lördags mot Finland.

– Ingen kan ersätta Christian, ingen. Det är inte möjligt, säger förbundskaptenen Kasper Hjulmand på en presskonferens.

På dagens presskonferens berättade Hjulmand också att han hade planerat att Eriksen skulle ha en annan roll än vanligt mot Belgien, men nu ser det ut som att han får följa matchen från sjuksängen.

– Vi förbereder oss för matchen så gott vi kan. Det blir inte helt som jag hade trott. Vi ska förbereda oss på en mycket speciell stämning, säger förbundskaptenen.

Fotbolls-EM

Han hyllar Eriksen som spelare.

– Christian är hjärtat i vårt lag. Han är pulsen. Han har en förmåga att sätta rytmen i en match. Men vi ska nog få ihop något som gör det svårt för Belgien.

Danmark förlorade EM-premiären mot Finland med 1-0. Det var ett långt avbrott i matchen i samband med att Eriksens hjärta stannade.

60 sekunder: Eriksens kamp för livet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet