Peter Gerhardsson valde att starta med nya spelare – som svarade med styrkebesked. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen lyfter truppbredden: ”Finns en konkurrenskraft”

Uppdaterad
Publicerad

Åtta nya namn i startelvan.

Trots det lyckades Sverige besegra Nya Zeeland med komfortabla 2-0.

– Det visar att det finns en konkurrenskraft i den här truppen, säger förbundskaptenen Peter Gerhardssson till Discovery+.

När Sverige tog sig an Nya Zeeland i den sista gruppspelsmatchen hade man tidigare besegrat USA och Australien. Det gjorde att man kunde rotera och förbundskaptenen Peter Gerhardsson valde att starta med åtta nya spelare jämfört med föregående match. Bara Magdalena Eriksson, Filippa Angeldal och Jonna Andersson återfanns bland de första elva.

Han är nöjd efter 2-0-vinsten.

Tokyo 2020

– Det är starkt, jättebra genomfört. En hel del nya spelare i dag och det visar att det finns en konkurrenskraft i den här truppen.

Viktigt att kunna vila

Tittar man framåt är läget att kunna använda olika spelare optimalt i OS, menar förbundskaptenen.

– Det kommer att bli tätt med matcher så det var ett perfekt läge att få vila och spela andra.

För svensk del väntar antingen Kanada eller Japan i nästa match. Vilket landslag det blir avgörs senare i dag. Kanada ställs mot Storbritannien och Chile möter Japan.

KLIPP: Se höjdpunkterna från Sveriges vinst mot Nya Zeeland (27 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet