Janne Andersson, förbundskapten herrlandslaget i fotboll, och Peter Gerhardsson, förbundskapten damlandslaget i fotboll. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenerna sänker lönerna: ”Vi har ett ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Gerhardsson sänker lönen med 20 procent, meddelar SvFF.

Fotbollstränarnas lönelönesänkning gäller en begränsad tid

I början av april meddelade Svenska fotbollförbundet att 90 medarbetare permitteras. Nu meddelar SvFF att man inte kommer söka statligt stöd för förbundskaptener och assisterande förbundskaptener utifrån permitteringslagstiftningen.

Janne Andersson och Peter Gerhardsson sänker lönen med 20 procent under perioden 14 april till och med 31 maj.

Corona och idrott

– Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Det var Janne och Peter själva, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener Peter och Magnus, som föreslog att man skulle gå ned i lön på grund av rådande situation, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet.

Janne Andersson förklarar beslutet i att han har ”betydligt mindre att göra”.

”Därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön. Dessutom har fotbollen i stort, och även SvFF, drabbats av inställda matcher och liknande”, säger Janne Andersson.

ARKIV: Landskamper i fotboll kan ställas in 2020 (14 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet