Fotbollstränare dömd för grov våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En elevassistent och före detta ungdomstränare i fotboll har dömts till åtta års fängelse i Solna Tingsrätt för grov våldtäkt mot barn.

Övergreppen som han döms för har skett från november 2015 till september 2016. Det handlar om tre barn mellan tio och fjorton år gamla som utsatts för grova sexuella övergrepp. Två av barnen har gått på den skola i Stockholmsområdet som mannen arbetat på. Enligt domen, som SVT Sport tagit del av, har mannen varit fotbollstränare åt alla tre.

Mannen har tidigare varit ungdomstränare i AIK, där han också arbetat med klubbens fotbollsaktiviteter i Stockholms förorter. Under året som övergreppen skedde var han inte längre aktiv inom AIK.

AIK tog själva kontakt med polisen när de fick reda på att mannen stod åtalad. Även om ingenting i dagsläget tyder på att ungdomar inom AIK är drabbade ville klubben gå ut med information om domen mot ungdomsledaren som har en historia i klubben.

– Vi vet inte om det har hänt något tidigare. Vi är öppna med att vi inte kan säkerställa det och vill bistå om det är så att någon inom AIK är drabbad, säger Leif Karlsson, sportchef i AIK ungdomsfotboll till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.