Pep Guardiola och Marcelo Bielsa. Foto: Bildbyrån.

Förebilden snuvade Guardiola på segern

Manchester Citys tränare Pep Guardiola ser upp till en särskild tränare.

I kväll ställdes de mot varandra – och Marcelo Bielsas Leeds knep en poäng i en match som slutade 1-1.

Marcelo Bielsa är en av fotbollsvärldens främsta tränarprofiler, med sin intensiva och energiska spelstil oavsett vilket lag han tar över.

I dag är han tränare för Leeds och när Premier League-nykomlingen tog emot Manchester City i kväll var allt som vanligt.

City tog visserligen ledningen efter att Raheem Sterling blixtrat till på vänsterkanten, men Leeds var sin spelidé trogna och kom tillbaka. Rekordvärvningen Rodrigo kvitterade med timmen spelad och 1-1 blev slutresultatet i ösregnet på Elland Road.

Efteråt surrade Bielsa med Pep Guardiola – City-tränaren som i går kallade sin förebild Bielsa för ”personen jag beundrar mest i fotbollen”.

Everton och Chelsea vann

Tidigare under dagen vann Everton med 4-2 mot Graham Potters Brighton och har därmed full pott efter fyra matcher.

Kreatören James Rodriguez, ny från Real Madrid, prickade in det tredje och fjärde målet för hemmalaget, som leds av Carlo Ancelotti.

I London-derbyt mot Crystal Palace gick även Chelsea på knock. 4-0 skrevs slutsiffrorna – alla mål inprickade i andra halvlek.

Bland annat bredsidade mittfältaren Jorginho in två straffmål på fyra minuter och segern på Stamford Bridge blev till slut komfortabel.

MER FRÅN PREMIER LEAGUE: MMourinho bryter ihop – se skrattanfallet (30 september 2020)