Carlos Queiroz tar över Colombia. Foto: Bildbyrån

Förre Real Madrid-tränaren tar över Colombia

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Queiroz hyllades stort i Iran när han tog dem till VM och väl där utmanade giganterna Spanien och Portugal. Men det vänder fort – efter asiatiska mästerskapen fick han sparken och i dag presenterades han som ny förbundskapten för Colombia.

– Jag känner mig väldigt glad, säger Queiroz.

Irans tidigare förbundskapten Carlos Queiroz har fått ett nytt jobb. Portugisen har utsetts till ny förbundskapten för det colombianska landslaget.

– Det är en stor ära för mig och jag känner mig väldigt glad för det förtroende och de förhoppningar som ni har gett mitt arbete, säger Queiroz när han presenteras av Colombia.

Den före detta Real Madrid-tränaren var väldigt populär i Iran, som föll mot Japan i Asiatiska mästerskapens semifinal förra månaden. 0–3-förlusten där blev Queiroz sista match som iransk förbundskapten, och lustigt nog blir hans första som colombiansk förbundskapten också mot Japan. Colombia möter Japan i en vänskapsmatch den 22 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.