Martin Ödegaard var med när det Norska landslaget protesterade mot VM-slutspelet i Qatar. Foto: Bildbyrån

Lustig: ”Jag är säker på att vi står för rätt saker”

Uppdaterad
Publicerad

Norge protesterade med politiska tröjor mot att VM-slutspelet avgörs i Qatar 2022.

Något som tyskarna tog efter. Men, Sverige har valt en annan väg.

– Jag vet att vi är på det, och jobbar mot det, säger Emil Forsberg under dagens presskonferens.

Det norska herrlandslaget i fotboll tog initiativet med tröjor som det står ”Human rights” på inför VM-kvalsmatchen mot Gibraltar tidigare i veckan. Och tyskarna följde efter i deras kvalmatch.

Emil Forsberg, som till vardags spelar i tyska Leipzig, menar att det är ett jättebra initiativ av bland annat klubblagskamraten Lukas Klostermann.

– Den mänskliga rättigheten är en självklarhet, det är inte ens en fråga. Och jag vet att vi är på det och jobbar emot det, säger Forsberg.

Han menar även att det viktiga är att man jobbar mot frågan, och inte hur man gör det, något som Mikael Lustig nickade medhållande till.

– SvFF (Svenska fotbollförbundet) har varit nere och drivit frågan, och det är den linjen som vi och SvFF har valt. Vi backar den till hundra procent. Jag är säker på att vi står för rätt saker, säger han.

KLIPP: Claesson avgjorde för Sverige (25 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.