Forsbergs fina form håller i sig – nätade i CL

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg fortsätter leverera i Champions League.

Efter två mål i den förra omgången slog han till med ytterligare en fullträff när Leipzig spelade 2-2 mot Lyon och dessutom vann sin grupp.

Det skulle bara dröja nio minuter innan svensken noterades i målprotkollotet.

Dansken Yussuf Poulsen revs ner i strafområdet av Lyons målvakt och efter en VAR-granskning tilldömdes Leipzig en straff. Forsberg tog hand om den och placerade den iskallt till höger om målvaken, som gick åt andra hållet.

Leipzig skulle även göra 2-0 via straff, men denna gången var det Timo Werner som fick chansen och förvaltade den väl. Lyon hämtade upp till 2-2, vilket gav dem en biljett till slutspelet.

Emil Forsbergs fina höst fortsätter alltså, där han nu gjort åtta mål på 18 matcher, med alla ligor och cuper inkluderade. Två av dem kom i den förra Champions League-omgången mot Benfica, som båda gjordes på stopptid och betydde att laget var klart för slutspel.

SE OCKSÅ: Yngste målvakten någonsin fick mardrömsdebut

UEFA Champions League

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

2 - 2

RB Leipzig logo

RB Leipzig

Groupama Stadium, Décines-Charpieu
Publik: 53288
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.