Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån

Forsbergs vackra assist bakom nordiskt drömmål

En skadedrabbad Emil Forsberg blev inbytt i den 61:a minuten – ett bra byte. 20 minuter senare hade han levererat ett långt svepande inlägg till dansken Yussuf Poulsen som drämde till på volley – samarbetet betydde 2-0. Forsbergs Leipzig vann med 2-1 mot Frankfurt.

Emil Forsberg har haft en något tung start på säsongen. Inte i någon av de två första matcherna, den första i cupen den andra i ligan, har han startat på Leipzigs mittfält.

Inte heller i dagens match mot Frankfurt i Bundesliga fick Forsberg starta. Men ”Foppa” blev inbytt. Han svarade med att från vänsterkanten leverera ett vackert inlägg till Yussuf Poulsen som snyggt volley-sköt in 2-0 i matchen som de vann med 2-1.

I England stod Newcastle under söndagen för en riktig skräll när de besegrade Tottenham med 1-0 på bortaplan. Emil Krafth spelade hela matchen.

Isak inbytt

I Real Sociedad belv Alexander Isak inbytt i den 63:e minuten, efter det gjorde Martin Ödegaard 1-0 i den 83:e minuten. Sociedad vann med 1-0.

I veckan blev det klart att svenske landslagsspelaren Ken Sema lånas ut från Premier League-laget Watford till italienska Udinese.

Nu har 25-åringen debuterat för sin nya klubb – och det med en seger direkt hemma mot storklubben Milan i Serie A-premiären.

Sema byttes in mot Giuseppe Pezzella i den 81:a minuten i ett läge då Udinese ledde med 1–0. Matchens enda mål kom nio minuter tidigare efter att det brasilianska nyförvärvet Rodrigo Becao i sin debut nickat bollen i nät på en hörna.

Ken Semas låneavtal med Udinese gäller säsongen ut.