Till höger: Peter Gwargis sätter avgörande 2–1 på frispark. Foto: C More

17-åring ordnade J-Södras första seger

Uppdaterad
Publicerad

Ex-allsvenska Jönköpings Södra fick en mardrömsstart i superettan med fyra raka förluster.

Men under tisdagen kom ett trendbrott när Norrby besegrades med 2–1 på bortaplan.

Mittfältstalangen Peter Gwargis, 17, spelade fram till första målet och avgjorde själv med en vacker frispark.

Efter säsongens första poäng lämnar Jönköping jumboplatsen och klättrar upp på kvalplats, dock på samma poäng som nästjumbon Värnamo på nedflyttningsplats.

Smålänningarna tog ledningen med 1–0 efter fint passningsspel en dryg halvtimme in i matchen. Peter Gwargis hittade in till Alexander Jallow som satte sitt första seriemål för J-Södra sedan ankomsten förra säsongen.

Veteranen Lasse Nilsson kvitterade för Norrby efter en knapp timme och hade kort därpå ett stenhårt skott i ribban. Men i den 80:e minuten klev 17-årige Peter Gwargis fram för gästerna.

Mittfältstalangen förvaltade ett frisparksläge strax utanför straffområdet på bästa tänkbara sätt och skruvade in bollen i bortre krysset. Målet innebar 2–1 och blev matchavgörande trots några nervösa minuter på slutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.