Marcus Berg. Foto: Bildbyrån

Förundersökning inledd efter näthat mot Berg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning gällande näthatet mot Marcus Berg i samband med Sveriges EM-premiär mot Spanien, enligt

Expressen.

– Just nu utreds det som olaga hot och ofredande, men det kan komma att ändras utifrån vad utredningen visar, säger utredaren Malin Ärlebo till tidningen.

Landslagsanfallaren hade en av Sveriges hetaste chanser i måndagens premiär, men missade, och fick därefter motta hat och hot på nätet, vilket Svenska fotbollförbundet (SvFF) polisanmälde.

– Jag stängde så klart av mina sociala medier. Tyvärr vet man att det kan komma skit efter en missad chans. Jag har avskärmat mig, sade Marcus Berg själv i tisdags och tillade.

Fotbolls-EM

– Det var tungt i går (måndag) och tungt i natt (mot tisdag), men det är något man får bearbeta och gå vidare ifrån.

Polisen arbetar nu med att säkra bevis.

– Det jag kan säga är att vi tittar på meddelanden som Marcus har fått ta emot och utifrån det tittar vi på om det är hot eller något annat. Om det är brottsligt eller inte, kan man säga, säger utredaren Malin Ärlebo till Expressen.

Spanien–Sverige i Sevilla slutade 0–0. I morgon, fredag, spelar Blågult sin andra EM-match, mot Slovakien i S:t Petersburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet