Göteborg avgjorde på 45 minuter

Total dominans och tre mål i första halvlek räckte för Göteborg hemma mot Limhamn Bunkeflo.

Den nyblivna serieledaren vann med 3-0 och är fortsatt enda obesegrade laget i damallsvenskan.

Göteborg dominerade den första halvleken totalt och redan efter ett par minuter hängde ett ledningsmål i luften. Hemmalaget behövde visserligen bara vänta nio minuter innan Rebecka Blomqvist spräckte nollan efter fint förarbete på kanten av Natalia Kuikka.

Finländskan hittade Blomqvist som från nära håll styrde in 1-0 till Göteborg.

Blomqvist tvåmålsskytt

Limhamn Bunkeflo hade egentligen bara en klar målchans första 45 minuterna medan Göteborg ångade på offensivt. Efter snabbt spel på ett tillslag på högerkanten hamnade bollen hos Blomqvist som blev tvåmålsskytt när hon tryckte in 2-0.

Därmed kliver Blomqvist, som gjort sju mål den här säsongen, upp i skytteligaledning.

Innan den första halvleken var slut hann också Pauline Hammarlund skriva in sig i målprotokollet när hon satte 3-0 på tilläggstid. Kanske en liten tröst för Hammarlund som var med och spelade EM för två år sedan men som inte blev uttagen till sommarens VM.

Göteborg kontrollerade den andra halvleken totalt och segern var aldrig hotad. Hemmalaget var närmare ett 4-0-mål än vad Limhamn Bunkeflo var ett reduceringsmål.

Kvartett laddar för VM

Med 13 minuter kvar fick Blomqvist ett ypperligt läge att bli tremålsskytt när hon serverades en passning i djupled. Men anfallaren fick bollen lite för långt ifrån sig och kom ur läget.

Det blev seger för Göteborg med 3-0 efter en mållös andra halvlek. Nu väntar ett längre uppehåll för spelarna som inte ska spela VM i sommar.

Göteborgskvartetten Julia Zigiotti, Julia Roddar, Elin Rubensson och Jennifer Falk får däremot ladda om inför mästerskapet i Franrike. Sverige inleder VM med match mot Chile den 11 juni.