Choirul Huda avled under söndagen efter en kollision under en match i Indonesien.

Indonesisk målvakt avled efter kollision på planen

Uppdaterad
Publicerad

Indonesiske målvakten Choirul Huda avled under söndagsmorgonen efter en kollision på planen med en lagkamrat. Han fördes till sjukhus efter olyckshändelsen, men hans liv gick inte att rädda.

”Alla spelare slutade spela och tog sig till sjukhuset, där det meddelades att Choirul Huda hade dött”, sa Persela-tränaren Aji Santoso efter matchen enligt Goal.

Choirul Huda, 38, stod i mål för sitt Persela mot Semen Padang i den indonesiska höstaligan Liga 1, när olyckan var framme för målvakten. Han kolliderade i första halvlek med lagkamraten Ramon Rodrigues och motståndaren Marcel Sacramento, när han försökte täcka undan bollen. Det gjorde att han förlorade medvetandet och fördes till sjukhus.

Efter matchen begav sig resten av laget till sjukhuset, där Persela-tränaren Aji Santoso senare bekräftade att målvaktens liv inte gick att rädda. Läkaren Zaki Mubarok bekräftade också anledningen till att han avled.

– Han dog på grund av kollisionen mot huvudet och nacken, säger Mubarok enligt Goal.

Huda debuterade för Persela 1999 och gjorde över 500 matcher för föreningen. Han var populär och hade närmast legendarisk status i staden Lamongan.

Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.