Rosengård fick oavgjort – efter sent självmål

Göteborg var på väg mot en skrällseger mot Rosengård i premiären. Men då nickade bortalaget bollen i eget mål och Rosengård fick med sig 1-1.

– Att få med sig en poäng är bra, säger Göteborgs nyförvärv Christen Press till SVT Sport.

Det var inte ens två minuter kvar av ordinarie tid när Rosengård skickade en boll mot offensivt straffområde. I ett försök att rensa undan satte en bortaspelare huvudet tilll – men i stället seglade bollen i en retsam båge över Loes Geurts i Göteborgs mål och kvitteringen var ett faktum.

– Jag vet inte hur många avslut de hade på mål, men att spela borta mot Rosengård borta och få med sig en poäng är bra, säger comebackande Christen Press till SVT Sport.

Press målskytt i comebacken

Annars såg det länge ut som att bortalaget  skulle bryta Rosengårds svit på 13 raka matcher utan förlust mot Göteborg. I den 76:e minuten hittade Elin Rubensson fram till just Press som tog emot bollen en bit in på offensiv planhalva.

Efter att den amerikanska stjärnan drivit upp bollen en bit växlade hon tempo, tog sig förbi Rosengårds backar och satte kyligt 1-0 mellan benen på Zecira Musovic i hemmamålet.

– Det var en snabb spelvändning och jag fick med mig bollen i fart och lyckades vricka in den, säger Press till SVT Sport.

Mittag brände straff

Ledningsmålet kom inte helt logiskt då Rosengård dessförinnan radat upp målchanser och bland annat bränt en straff. När en Rosengårdsspelare föll i straffområdet 60 minuter in i matchen fick Anja Mittag chansen från elva meter – men tyskan drog straffen en bra bit över.

I en mållös första halvlek var Rosengård allra närmast att spräcka målnollan. Redan efter åtta minuter fick Mittag ett kanonläge när hon tog sig förbi två försvarare och fick fritt skottläge vid straffpunkten. Men en utrusande Geurts i bortamålet lyckades parera skottet från tyskan.

Det blev inget mål för Mittag som inför kvällens möte med Göteborg gjort mål i alla sina fem premiärmatcher i damallsvenskan.