Så var EM-lördagen

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport direktrapporterade från alla EM-matcher under lördagen.

Så här gick snacket i chatten.

Fotbolls-EM 12/06

Pinnat inlägg

Dåså hörrni, då rundar vi av en märklig EM-dag. Viktigast av allt är förstås att läget verkar vara stabilt med Christian Eriksen efter de obehagliga scenerna tidigare i kväll. Vi återkommer förstås med mer info när vi vet mer. Tack för att ni hängde med, hörs igen i morgon!

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SLUT! Belgien gör en Italien och vinner EM-premiären med 3-0! En styrkedemonstration trots att stjärnor som Kevin De Bruyne och Axel Witsel saknades. Och så två mål av Lukaku som tippas bli skyttekung av många!
– Jag älskar styrkan i Lukaku. Han gör ingen besviken, säger experten Daniel Nannskog.

Pinnat inlägg

Det senaste vi vet om Christian Eriksen efter att han kollapsat på planen och förts till sjukhus är att han är kvar på sjukhuset för vidare observation. Enligt danska TV2 är han vaken och kan prata med familjen som han har runt sig.

Gekå • @Leksand4ever och RörmokarMicke. Hörs i morgon.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson skickar en hälsning till Christian Eriksen och det danska laget:
"Vi fick höra om det som hänt Christian Eriksen precis när vi landat i Sevilla. Utifrån vad jag hört så verkar läget vara stabilt. Vi hoppas såklart att han fortsätter bli bättre. Vi blev alla, både spelare och ledare väldigt tagna när vi såg bilderna. Som ledare vill jag ge en stor eloge till det danska laget som stod upp för sin lagkamrat", säger Andersson i en kommentar till Fotbollskanalen.

Leksand4ever • Tack Simon för en strong insats idag. Tack SVT och hälsa Pops m.fl. för en bra studio, som balanserar innehållet så fint denna märkliga kväll. Ta hand om er alla!

Tack själv, vad snällt! :)

Hyllningarna till Lukaku fortsätter:
– Det är otroligt att se honom, vilket år han har, säger expert Therese Strömberg om anfallsstjärnan som stänkte in 24 mål på 36 matcher för Inter i Serie A den gångna säsongen.

Gekå • @Simon. Då tackar jag dig och alla andra för ikväll. På återhörande i morgon 👍

Tack själv Gekå, hörs i morgon! :)

filip larsson • jag tippar att som vinner vm 1 frankrike 2 tyskland 3 koratien

Häst • Bra Belgien! 🇧🇪

Leksand4ever • @Simon om Danmark vinner mot Ryssland men förlorar mot Belgien har det väl chans att gå vidare?

Absolut, gruppsegrarna och tvåorna samt de fyra bästa treorna går vidare till åttondelsfinal så det finns alla chanser i världen.

Gnällbältet • Lukaku för Hattrick ⚽⚽⚽🤠

Leksand4ever • Snygg djupledslöpning! Mål!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet