Harry Kane biter i gräset under mötet med Skottland. Foto: Bildbyrån

”Vilken dramatik i slutet – så nära ett avgörande” – SVT chattade med läsarna

Uppdaterad
Publicerad

Från Sveriges sköna seger till det oavgjorda brittiska derbyt i spöregnet. SVT Sport chattade med läsarna under en fullspäckad EM-dag med tre matcher i SVT.

Fotbolls-EM 18/06

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Skottlands läge i 62:a:

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stones stolpträff i första halvlek:

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Här har ni skottarnas farliga skott!

Pinnat inlägg

Här har ni startelvorna:

Pinnat inlägg

Dagens EM-meny:
15.00
(Grupp E) Sverige - Slovakien (1-0)
18.00 (Grupp D) Kroatien - Tjeckien (1-1)
21.00 (Grupp D) England - Skottland (0-0)

patrik grahn • Nu är det fotbollsparty på fullt allvar och nu blir det superskönt sommarväder som passar ypperligt med EM-Fotbollen och sommaren 2021 kan bli som de varma somrarna 1994 när Sverige tog brons i VM -fotboll i USA och som 2002 när Sverige gick till åttondel i VM-fotbollen 2002 i Sydkorea och 2018 när Sverige gick till kvarten i VM-fotbollen 2018 och som 1982 när Italien vann mot Tyskland med 3-1 i VM-finalen i Spanien .Fotbollsparty i kombo med bad BBQ-.party hela natten lång

Marie • Tack

Först en tung svensk seger mot Slovakien med 1-0, därefter en sömnig match mellan Kroatien och Tjeckien. Slutligen: ett brittiskt derby som innehöll det vi trodde, intensitet, känslor och dueller. Däremot fick vi inte se något mål. Men, man kan inte få allt!

Med de orden tackar jag för ännu en magisk fotbollskväll tillsammans med er! Sov gott - och ta hand om er. I morgon smäller det igen, med kollega Amanda Zaza vid rodret. Titta in, vetja!

P • Bara jag som tycker att Jonas Eriksson är en grym expert SVT fått in i studion? Tydlig, pedagogisk och kunnig! Inget fel på de andra heller.

Leksand4ever • @Kellsen kom i håg vatten och keps. 😎 Ska bli över 30 grader I dina trakter enligt SMHI.

P • Svar till Oscar. Det enkla svaret är att VAR inte används till sådana beslut.

patrik grahn • I dag har det varit triumfens dag för Sverige efter viktiga 1-0 vinsten mot Slovakien idag i Sankt Petersburg i Ryssland och överraskande 0-0 matchen mot Spanien i måndags där Sverige överraskande snodde 1 poäng mot dunderfavoriten Spanien i Sevilla i Spanien och den poängen i premiären visar sig va mycket viktigt och det har definitivt stärkt Sveriges självförtroende och Sverige har klar poängchans mot Polen och där räcker det med kryss typ 0-0 eller 1-1 för att Sverige ska avancera till åttondelsfinalen och 4 poäng har Sverige inkasserat på poängkontot och ligger jättebra till i grupp E

Kellsen28 • @RörmokarMicke. Bara 19 i Karlshamn. Leksand4ever. Soffan i sista matchen. Den första missar jag. Skall kolla fotboll live.

Oscar • Varför går inte VAR in när vi inte får hörna vid Forsbergs skott idag? Tydlig touch som inte domaren ser och det blir inspark istället för hörna…

RörmokarMicke • @Leksadnd4ever. Ja jädrar vad skönt. Sitter nog på altan o kikar på matcherna imorgon

Europamästerskapet

England logo

England

0 - 0

Skottland logo

Skottland

Wembley Stadium, London
Publik: 20306
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet