Foto: TT Nyhetsbyrån och BILDBYRÅN

Fotbollslag kan uteslutas efter Håkan Hellström-konsert

Uppdaterad
Publicerad

Skador, utlandsresor och Håkan Hellström. Division 2-laget Gimonäs UIF saknade så många spelare i går att de tvingades lämna walk over. Nu riskerar de uteslutning ur serien.

Umeålaget Gimonäs UIF har länge kämpat med ett tunt spelarunderlag. När de i går skulle möta Morön BK 2 på bortaplan lyckades de inte komma till avspark. Och skador och utlandsresor var inte det enda som fick dem att lämna walk over.

– Nej, tydligen var det jobbigt att åka till Skellefteå och spela match då Håkan Hellström hade konsert i stan, säger tränaren Jan Eliasson till Västerbottens-Kuriren.

20 000 i böter

I division 2 innebär en walk over automatisk uteslutning ur serien. Dessutom kan laget tvingas betala resekostnaderna för de två lag de mött tidigare under säsongen. Jan Eliasson uppskattar kostnaden till minst 20 000 kronor.

Även om Håkan Hellström-konserten började först sex timmar efter avspark, valde spelarna att skippa matchen.

– Ja, men det var väl nåt ”förarbete” inför konserten, säger Jan Eliasson.

Liten chans

Det finns fortfarande en liten chans för Umeålaget att hänga sig kvar i serien. De kan skicka in en förklaring till tävlingskommittén i Västerbotten om varför man tvingades lämna walk over.

– Vi får ju diskutera det med fotbollsektionen och fundera hur vi ska göra med det, säger Jan Eliasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer