Fotbollsmatch uppskjuten efter dödshot

Uppdaterad
Publicerad

En fotbollsmatch i division 2 mellan Södertälje FK och Värmdö har skjutits upp på grund av ett dödshot. Södertälje FK har ställt in all seniorverksamhet tills vidare.

Det var efter en träning i onsdags som en person i Södertälje FK upptäckte en lapp med dödshot och krav på sin bil, som också utsatts för skadegörelse. Hotet anmäldes till Svenska fotbollförbundet och polisen.

– Vi bedömer hotet som allvarligt och det var riktakt mot honom som person och kanske även mot hans familj. Vilket är extra känsligt, säger fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman.

Hur mår han nu?

– Han är naturligtvis omskakad, men klubben tar hand om honom och hans familj.

Det är bara ett par veckor sedan det allsvenska mötet mellan IFK Göteborg och AIK fick skjutas upp på grund av matchfixningsförsök. Martin Fredman säger att man i dagsläget inte vet om det finns sådana kopplingar i Södertäljefallet.

– Vi känner inte till några sådana, men det är i så fall något som polisens utredning får visa, säger Fredman.

Södertälje FK:s säkerhetschef Ari Romanoff vill inte svara på frågor om händelsen, utan hänvisar till klubbchefen, som inte har gått att nå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.