Kanadas storstjärna rätar ut frågetecken: ”Det är ingenting”

Uppdaterad
Publicerad
Hon stretchade vid sidan av planen och deltog inte i lagets gemensamma träning inför VM-åttondelen mot Sverige. Men storstjärnan Christine Sinclair menar att det inte ska vara någon fara.
– Det är en grupp av oss som när man blir blir över 30 får ledigt var fjärde dag, säger hon inför pärsen i Paris.

Det var ett 20-tal journalister som radades upp efter Kanadas träning för att få svar på Christine Sinclairs skadesituation.

Utbytt mot Nederländerna i 68:e minuten – och ingen träning när laget anlände till Paris. 

Men själv menar hon att allt är lugnt.

– Jag känner mig bra – tack för du frågar, inledde hon med och gav senare även svar på om det var något problem med foten:

– Nej, det är det inte. 

Redo för rysare

Därmed, om man får tro henne, kan hon spela på måndag i vad som väntas bli en rysare mellan två väldigt jämna lag.

– Det är två väldigt organiserade som möts. Det kommer bli en match där millimetrar avgör. Det kan vara en fast situation som avgör, det kommer bli en jämn match, säger Sinclair.

Vad säger du om Sverige?

– Vi har sett deras matcher, de hade kanske inte den svåraste gruppen med Chile och Thailand. Men de har varit Sverige – de har varit kvalitet, säger kanadensiska legendaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer