Österrikes Lisa Makas satte 1-0-målet

Österrike fortsätter att imponera – tog poäng av Frankrike

Österrike fortsätter att imponera i fotbolls-EM. 1-1 mot Frankrike gör att EM-debutanterna delar topplaceringen i grupp C. Island är därmed utslaget.

Båda lagen gick med 3 poäng ur första omgången där Frankrike mötte Island och EM-debutanten Österrike överraskande vann mot Schweiz.

Ett aggressivt och hungrigt Österrike chockade favorittippade Frankrike som stundtals såg oinspirerade ut. Med knappt en halvtimme spelad klämde Lisa Makas till och satte 1-0 till Österrike efter ett nonchalant franskt försvarsspel.

Frankrike krigade på och kvitteringen kom efter en hörna när Amandine Henry nickade bollen stenhårt i mål efter att Österrikes målvakt, Manuela Zinsberger, gjort ett misslyckat räddningsförsök.

Nära Fransk ledning

Henry var nära att bli tvåmålskytt och ge Frankrike ledningen när hon i 68:e minuten spelade fram sig själv, med Eugénie Le Sommer som bollplank, och satsade mot bortre krysset. Men den här gången läste Zinsberger spelet och täppte igen målet.

Frankrike fortsatte att sätta press på Österrike som var ordentligt tillbakatryckta större delen av andra halvlek. Men Österrike höll ut och tog en poäng från ett segertippat Frankrike.

Det oavgjorda resultatet firades som en seger vid den österrikiska bänken.