Frankrike kommer att spela på tisdag – trots terrorattackerna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frankrike spelar mot England – trots attackerna

Uppdaterad
Publicerad

Det ryktades om att matchen skulle ställas in.

Men i dag kom beskedet:

England och Frankrike kommer att mötas på tisdag.

Tisdagens match mellan England och Frankrike kommer att spelas – trots gårdagens terrorattacker i Paris. Det uppger flera internationella medier.  

En av attackerna i går skedde i närheten av nationalarenan Stade de France under matchen Frankrike–Tyskland i går. Efter det spreds uppgifter om att Frankrikes nästa match, mot England på tisdag, skulle ställas in.         

Matchen spelas på Wembley

Men så verkar det alltså inte bli. Det franska och engelska fotbollsförbundet meddelade strax efter lunch på lördagen att matchen ska spelas som planerat, på Wembley i London på tisdag kväll.

– Efter samtal med det engelska fotbollförbundet, som försäkrade att det inte ska vara någon risk att spela matchen, bestämde vi oss, säger en talesperson från det franska fotbollsförbundet, enligt nyhetsbyrån TT.

Men beslutet kan rivas upp.

– Om brittiska myndigheter omvärderar situationen kan frågan väckas igen, säger talespersonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.