Fredrik Ljungbergs Arsenal förlorade mot Brighton

Fredrik Ljungberg har haft en tung start på sin tid som Arsenal-manager.

I kväll åkte han på sin första förlust.

Trots hemmaplan blev det förlust mot Brighton.

En nick av Neal Maupay och en räddning av Mathew Ryan förstörde matchen för ”Gunners”.

Fredrik Ljungberg inledde karriären som Arsenal-manager med att spela oavgjort borta mot Norwich.

I kväll var det dags för första hemmamatch, mot Graham Potters Brighton.

Stort spelövertag

Och inte heller det blev någon fest för Ljungberg. Laget förlorade med 1–2, trots ett stundtals gigantiskt spelövertag från Arsenal.

Det såg länge bra ut. Alexandre Lacazette kvitterade till 1–1 efter en hörna fem minuter in i den andra halvleken. Efter det tog laget över totalt, och det såg för några sekunder ut som att laget tog ledningen, men David Luiz  nick i den 63:e minuten dömdes efter VAR-granskning bort för en uppenbar offside.

Avgjorde med nickmål

Arsenal fortsatte därefter att pressa på och skapa chanser.

Men det blev inget mål för Arsenal. Däremot ett för Brighton. För med tio minuter kvar av ordinarie speltid slog Aaron Mooy ett inlägg från vänsterkanten som Neal Maupay nickade i mål.

Sju raka utan seger

Arsenal hade ett jätteläge att kvittera via en nick av Gabriel Martinelli i den 87:e minuten, men Matthew Ryan slängde sig och gjorde en fenomenal räddning.

Därmed blev det noll poäng för Arsenal, som ligger på en föga imponerande tiondeplats i ligan. De har spelat sju raka matcher utan att vinna.

– Jag har känslan av att oavsett vad vi gör så går det fel. Vi i laget gjorde vårt bästa, vi skapade chanser och försvarade oss bra men det verkar som att vi behöver otroligt många chanser för att göra mål, och lagen vi möter gör mål på alla chanser de får mot oss, säger försvaren Hector Bellerin till Amazon.

Potter stolt

Brighton klättrar i och med segern upp på tolfte plats, blott en poäng efter Arsenal.

– Jag är väldigt stolt. Spelarna var fantastiska. Vi har spelat fem av våra sex senaste matcher på bortaplan och det är inte lätt. Men detta är en fantastisk kväll för oss, säger Brightons manager Graham Potter.