Foto: TT

Friande matchfixdom överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Den friande domen i matchfixningsmålet i Kristianstad tingsrätt överklagas av åklagarsidan. Det betyder att en ny rättegång väntar för de sex män som åtalades som misstänkta för tre läggmatcher för en division 1-klubb i södra Sverige.

För åklagare Johan Lindmark vid riksenheten mot korruption var det självklart att överklaga, rapporterar Kvällsposten på nätet.

– Jag tycker att tingsrätten har gjort en felaktig bevisvärdering och förväntar mig att en annan domstol kan komma att värdera bevisen på ett annat sätt, säger han till tidningen.

Åklagaren hade yrkat på villkorlig dom och samhällstjänst för en av de inblandade och fängelse för de övriga. Åtalet byggde till stor del på ett nyckelvittnes berättelse. Kristianstad tingsrätt kom fram till att stödbevisningen mestadels var ”av indicietyp och tämligen svag”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer