Fyra anhållna för rasism mot engelsk strafftrio

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka fick rasism riktat mot sig på sociala medier efter att de missat sina straffar i EM-finalen. Nu är fyra personer anhållna för hatbrott.

– Jag är äcklad av att det finns människor som tycker att det är acceptabelt att rikta sådant avskyvärt hat mot dem, säger polismästare Mark Roberts.

Direkt efter att England förlorat EM-finalen mot Italien fick den engelska trion rasistiska meddelanden på diverse sociala medier.

Fyra av de som skickade meddelanden har nu blivit anhållna och förundersökningen fortsätter.

Fotbolls-EM

– Rasismen som riktats mot våra egna spelare efter söndagskvällens match är helt avskyvärd och har med all rätt chockat människor runtom i landet, säger polismästare Mark Roberts enligt Evening Standard.

– Undersökningen är igång på ett bra sätt och fortsätter att identifiera de ansvariga. Vi jobbar tätt med sociala medieplattformar som bidrar med data.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet