Brandmän bekämpar elden från det kraschade flygplanet. Foto: TT

Fyra brasilianska spelare omkom i flygkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Fyra spelare från den brasilianska klubben Palmas omkom i en flygkrasch när de flög separerat från övriga i klubben efter att de testat positivt för covid-19. Det väcker minnen från den svåra kraschen 2016 när 19 spelare från Chapecoense omkom.

– Ni bär inte den här smärtan på egen hand, säger Chapecoense. 

Strax efter starten tappade planet fart och kraschade och tog eld. Minst två explosioner inträffade, skriver AP. Förutom spelarna, som hade sin sista dag av isolering, befann sig klubbens ordförande ombord på det sex-sitsiga planet av Baron-modell, där alla sex inklusive piloten omkom.

Tyst minut inför samtliga matcher i Brasilien

Det brasilianska fotbollsförbundet har framfört sina kondoleanser, liksom Fifa och det sydamerikanska förbundet Conmebol, och alla matcher oavsett liga föregicks av en tyst minut under söndagen.

Corona och idrott

2016 omkom 19 spelare från klubben Chapecoense när planet fick slut på bränsle då laget var på väg till finalen i Copa Sudamericana, Sydamerikas motsvarighet till Europa League, när planet störtade utanför Medellin. Totalt dog 71 personer i den kraschen.

– Sorgligt nog vet vi hur den här typen av smärta känns och vi hade önskat att inget annat lag skulle få känna den. Men ni bär inte den här smärtan på egen hand, säger Chapecoense i ett uttalande.

Planet med spelarna tillhörande division 4-laget var på väg från den norra delstaten Tocantins till Goiania för en match mot Vila Nova. Orsaken till kraschen är inte känd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet