Fyra månader senare – Juventus till final i Coppa Italia

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på över tre månader spelades det idag fotboll i det hårt coronadrabbade Italien.

Semifinal i Coppa Italia, där Juventus avancerade till final, tack vare Cristiano Ronaldos sena kvittering – i den förra matchen.

Den första semifinalen spelades den 13 februari. Sedan dess har en coronapandemi brutit ut, där Italien var det första landet i Europa som drabbades riktigt hårt av utbrottet.

Då var Milan på väg mot en hemmaseger, men på stopptid ordnade Cristiano Ronaldo en straff, som han själv förvaltade och sköt 1-1. Det betydde att 0-0 i returen, på hemmaplan, skulle räcka för avancemang.

Ronaldo brände straff

I takt med att antal coronasmittade personer har minskat i Italien, har man kunnat lätta på restriktioner. Men för att kunna återuppta fotbollen var det just hårda, tydliga restriktioner som gällde, för att minimera risker för nya fall.

De två semifinalerna är de enda som spelas den här helgen, där italiensk media rapporterar att samtliga spelare ska isoleras efter matchen för att testat. Fotbollsförbundet i landet ser även över en speciell lösning för att undvika att spelare som testat positivt ska behöva sitta i 14 dagars karantän.

Milan, som fick klara sig utan skadade och avstängde Zlatan Ibrahimovic, hade flera farliga chanser i matchen, samtidigt som man fick klara sig på tio man från matchminut 17. Målskytten från första matchen, Ante Rebic, fick hjärnsläpp och satte fotsulan i bröstet på Danilo.

Napoli–Inter i andra semin

I sekvensen innan brände Cristiano Ronaldo en straff, när han sköt bollen i stolpen.

I finalen ställs Juventus mot vinnaren av Napoli och Inter, som avgörs i morgon. Napoli har 1-0 från första mötet. Serie A är planerat att dra igång på midsommardagen, den 20 juni.

ARKIV: Ronaldo tillbaka – efter 72 dagar (20 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.