GAIS och Öster delade lika på poängen på Gamla Ullevi. Foto: Bildbyrån

Öster tog poäng på Bravida Arena

Gais fixade kvittering hemma på Bravida Arena mot Öster i 82:a minuten. Och var närmast segern i slutminuterna. Öster vänder hemåt till Småland med en poäng.

I dag för tio år sedan invigdes Gamla Ullevi och Gais utklassade Örgryte med 5-1. I dag skulle de ha spelat hemmapremiären på samma arena, men då gräsmattan på Gamla Ullevi är i för dåligt skick var matchen flyttade till Bravida Arena.

Gästande Öster tog ledningen, 1-0, 39:e minuten. Mattias Pavic pärla gick via ribban och in.

Öster hade en halvchans i mitten av första när Anton Andreasson med fin känsla tog, vände upp, och fick iväg ett skott, men avslutet var för tamt.

I 82:a kvitterade Gais. Predrag Randjelovic med frispark från 25 meter som hittade fram till mittbacken Carl Nyström, efter skarv från Nikola Ašćerić.

Gais jagade segern i slutminuterna, och var det bättre spelade laget i andra halvlek.

Därmed delade fjolårssäsongens tabelltia Gais och fjolårsåttan Öster lika på poängen.