Häckens Paulinho varnas för filmning och får rött kort i cupkvartfinalen mot Gais. Foto: Bildbyrån

Paulinho fick rött kort – får upprättelse av motståndaren

Publicerad

Paulinho missar Häckens semifinal i Svenska cupen efter att ha fått rött kort i matchen mot borta mot Gais. Hemma-försvararen Aiden Harvey, som också var inblandad i situationen tycker dock att domslutet skulle varit omvänt.
– Om domaren stått närmare, så ja, säger han till SVT Sport.

Göteborgsderbyt mellan Häcken och Gais fick ett snöpligt slut för hemmalaget. Skyttekungen Paulinho fick kliva av planen med bara några minuter kvar med två gula kort, det senare efter en möjlig straffsituation där brassen dömdes ha filmat. Men enligt Gais Aiden Harvey skulle domslutet egentligen varit straff.

– Jag kommer lite efter i situationen och går efter bollen och då nuddar mitt ben hans och han trillar, säger han till SVT Sport.

Domaren stod en bit ifrån spelarna, och Harvey tror att om han stått närmare skulle dömt straff.

– Om domaren stått närmre, så ja.

Häcken-tränaren Andreas Alm visade redan under matchen att han inte håller med domaren, som enligt honom därmed gör sitt andra misstag i matchen.

– Vi är oeniga om det andra gula kortet. Det första säger domaren att Paulinho inte skulle haft när han tittar på bilderna efter. Sen är vi oeniga om det som vi tycker är en straffsituation, domaren tycker att han filmar och fuskar, säger Andreas Alm till SVT Sport.

– Vi tycker att det syns att det är en träff och ”Palle” har fortfarande ont.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer