Målfest i Borås – tre mål på fyra minuter

Det var en minst sagt galen start i Borås när Sirius var på besök. Efter åtta minuter hade det redan hunnit bli tre mål. Där Sirius var hetast och tog ledningen med 3-1 efter en halvlek. Men i andra vaknade Elfsborg, som kvitterade till 3-3 och lagen fick dela på poängen.

– Är absolut inte glad. Väldigt besviken, säger Sirius Elias Andersson till SVT Sport.

Redan i fjärde minuten kom 1-0 när Stefano Vecchia efter en skicklig individuell prestation kunde ta sig till ett bra skottläge utanför straffområdet och placerade in 1-0 till gästerna.

Repliken kom snabbt. Två minuter senare gav Sirius Yukiya Sugita bollen till Elfsborgs Per Frick som mitt i straffområdet tog till vara på läget och kvitterade.

Men även det målet skulle få en snabb replik. Två minuter efter kvitteringen kunde Elias Andersson åter ge Sirius ledningen när Vecchia hittade honom i mitten av straffområdet, som med ett direktskott överlistade Tim Rönning i Elfsborgsmålet.

Lugnare efter 1-2

Efter det lugnade sig måltempot, men inte helt. I 28:e minuten kunde Axel Björnström ta tillvara på en retur på Sugitas skott och gav Sirius en 3-1-ledning.

Sirius skulle dock åka på ett tungt tapp. Efter halvtimmen spelad blev Vecchia skadad efter en kollision med målvakten, och tvingades utgå.

– Om det är en allvarlig skada är det den tyngsta förlusten i dag, säger Elias Andersson till SVT Sport om skadan.

Hur länge Vecchia blir borta på grund av knäskadan är ännu oklart.

Nytt Elfsborg i andra

I den andra halvleken klättrade Elfsborg närmare. Redan fem minuter in i halvleken reducerade Jesper Karlsson till 2-3 när han med ett skott från snäv vinkel överlistade Lukas Jonsson som inte riktigt var beredd på ett avslut.

Och hemmalaget var inte klart där. I 63:e kom även kvitteringen genom Rasmus Alm som höll sig framme när Lukas Jonsson missade en boll och gav Alm öppet mål. Där slutade målfesten i Borås, och lagen fick en poäng var.

– Det var svag energi i dag. Starkt med en poäng. Man märkte att det var tungt i dag, säger Elfsborgs Sivert Heltne Nilsen till SVT Sport.