Flamengosupportrarna har mycket att fira på gatorna i Rio de Janeiro efter två titlar på mindre än 24 timmar Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjuka helgen för Flamengo – två titlar på mindre än 24 timmar

Uppdaterad
Publicerad

I går vann Flamengo sin första titel i Copa Libertadores för första gången sedan i 1981. I dag, mindre än 24 timmar senare, säkrade man även den inhemska titeln efter att Gremio vunnit mot närmsta ligakonkurrenten, Palmerias.

Flamengosupportrarna har haft sämre dygn i sina dagar. Under pågående firande efter Copa Libertadores-vinsten i går fick supportrarna ytterligare att fira. Efter att Gremio vunnit mot ligatvåan Palmeiras så innebar det att Flamengo säkrar titeln i ligan med fyra matcher kvar.

Ligatiteln är Flamengos första sedan 2009 och bedriften att samma år vinna Copa Libertadores och brasilianska ligan har inget lag gjort sedan 1963. Firandet efter gårdagens Copa Libertadores-titel har gått vilt till med en antal sammandrabningar mellan polis och supportrar till det rödsvarta Rio de Janeiro-laget och firandet lär inte lugna ner sig nu.

ARKIV: Brasiliens galna drömmål på volley – efter blocken (17 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.