Chelseas Hedvig Lindahl möter Caroline Segers Rosengård i Champions League. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

”Gärna mött ett sämre lag”

Uppdaterad
Publicerad

Seedat – ändå väntar mardrömsmotstånd i Champions League.

– Häftiga matcher att spela, även om vi gärna hade mött ett något sämre lag än Chelsea, säger Rosengårds Ebba Wieder inför åttondelsfinalen.

I kväll avgörs Champions League-åttondelsfinalernas första möte. Två lag från damallsvenskan, svenska mästarlaget Linköping och tvåan Rosengård, har tagit sig vidare dit.

Lottningen var gynnsam för Linköping, trots att laget saknar seedning lottades LFC mot tjeckiska Sparta Prag och undvek topplag som Lyon och Nilla Fischers Wolfsburg.

– Svårt att ge någon exakt måttstock, men det är ett bra lag som spelar med mycket aggressivitet och ett högre tempo än i en genomsnittlig allsvensk match, säger tränare Tim Björkegren till Corren.

Rosengård mot Lindahls Chelsea

På förhand väntar tuffare motstånd för Rosengård, som drogs upp ur lottningsskålen efter storsatsande Chelsea. London-klubben som tog dubbeln för två år sedan – ligaguld och FA-cupvinst – har den svenska landslagsduon Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson i truppen. Och i vintras fylldes den på med den schweiziska stjärnan Ramona Bachmann, med förflutet i Rosengård.

– I det läget vi är nu passar det oss bra. Det är en ordentlig motivationshöjare. För oss blir det viktigt att vi vågar gå ut och tro på det. Att vi spelar med stort mod och passion. Tar vi fajten har vi chansen, säger tränaren Malin Levenstad till TT.

”Vet att vi är underdogs”

Motståndaren Chelsea målar upp Rosengård som favorit i dubbelmötet i Champions League-slutspelet.

– Det är ett stort test för oss och vi vet att vi är underdogs. Men vi är obesegrade i ligan och jag är säker på att spelarna är helt fokuserade på uppgiften, säger Chelseas tränare Emma Hayes till klubbens hemsida.

Sparta Prag-Linköping börjar klockan 18, medan Chelsea-Rosengård har avspark klockan 20.05. Följ matcherna här via SVT Sports målservice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.