Gerard Pique, Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gerard Pique: ”Vi har nått botten”

Uppdaterad
Publicerad

8-2-förlust i Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München igår och storförluster i Europa flera år i rad. Barcelonas trotjänare Gerard Pique, 33, har fått nog.

– Vi har nått botten, sade han efter fiaskot mot Bayern.

Sedan den spanska ligatiteln gick till Real Madrid var det bara en framgång i Champions League som kunde rädda Barcelonas säsong. Men det gick tvärtom. 8-2-förlusten mot Bayern München var den största i Europaspel i klubbens historia.

De två senaste säsongerna har man åkt ut mot Liverpool respektive Roma efter att förlorat med 0-4 och 0-3 i returmötena.

– Det är inte första, andra eller tredje gången. Vi är inte på rätt väg, säger en uppgiven Pique.

Mittbacken var väldigt tydlig efter förlusten.

– Spelare och tränare byts ut, men det är flera år sedan vi kunde konkurrera på en europeisk nivå. Kvällens match var oacceptabel för Barcelona. Klubben behöver förändring och jag pratar inte om spelare eller tränare, utan om att klubben behöver strukturella förändringar.

– Vi måste få in nytt blod för ändra på dynamiken och om det behövs är jag den första som lämnar, säger Pique.

I den katalanska tidingen Sport kallar man fredagens förlust för en ”historisk förödmjukelse” och rapporter gör gällande att tränaren Quique Setien kan få sparken redan idag.

KLIPP: Bayern München körde över Barcelona (14 augusti 2020)

UEFA Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

2 - 8

FC Bayern München logo

FC Bayern München

Estádio da Luz, Lissabon
Publik: 0
Domare: Damir Skomina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.