Getafes Jaime Mata sätter 1-0 mot Barcelona på straff. Foto: Bildbyrån

Getafe skrällvann mot Barcelona

Getafe stog för lördagens andra stora skräll i den spanska ligan då laget besegrade Barcelona med 1-0 (0-0).

Getafes stora matchhjälte var Jaime Mata som sköt segermålet på straff i den 56:e minuten.

Trots att det var en riktig knall så vann Getafe fullt rättvist. Barcelona må ha haft bollen mycket, hela 73 procent av tiden, men chanserna var till största delen hemmalagets.

Inte minst colombianen Cucho kunde ha avgjort matchen tidigare då han brände två superchanser. Dels ett skott som Barcelonas målvakt Neto styrde upp i ribban, dels då han sprang sig sopfri men var så trött att han fick hela foten och halva underbenet under bollen som stack iväg högt över.

Messi nära

I stället kunde Barcelona ha tagit en poäng under den sex minuter långa stopptiden då man skapade två fina chanser. Lionel Messi, som var ganska blek för övrigt, hade en skottchans i straffområdet och alldeles i slutet nickade försvararen Djene Dakonam i egen ribba.

Men totalt sett var det Getafe som hade flest och bäst avslut och behöver inte be om ursäkt för poängen.

KLIPP: 17-årige Fati tvåmålsskytt för Barcelona (28 september 2020)