GIF gav Bajen första hemmaförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Giffarna Sundsvall fortsatte sin vana med att spela bra mot Hammarby och blev första lag i årets allsvenska att slå Bajen på Tele2. Det blev 2-1 inför 21 000, där flertalet buade efter förlusten. Dessutom utgick Kennedy Bakircioglü efter att ha slagit upp sin lårskada, vilket var ytterligare salt i Hammarby-såret.

I den 90:e minuten väggspelade sig Runar Sigurjonsson fram och fri med Johannes Hopf petade han in bollen mellan benen på målvakten, 2-1.

-Det var extremt skönt att få med sig tre poäng. Vi har spelat bra och visste att poängen skulle komma, säger islänningen.

allsvenskan 2015

Det var åttonde seriematchen i rad mot Hammarby (4+4) som Gif antingen vunnit eller fått oavgjort.

Kennedy: ”Kanske gick jag på lite för tidigt”

Hammarbys mittfältsmotor Kennedy Bakircioglü utgick i paus efter att ha slagit upp den lårskada han drog på sig för knappt två veckor sedan.

– Tyvärr kände jag av samma skada. Kanske gick jag på lite för tidigt men det kändes bra i lördags och söndags, säger Hammarby-ikonen som var bedrövad över spelet, där laget kändes lättviktigt.

– Vi började bra men lyckades inte hålla i det. Vi tapppde mer och mer och hade inte turen på vår sida att få med oss någon poäng, funderar Bakircioglü.

Efter en pigg start i serien har nu Hammarby bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet