Sundsvalls Rúnar Már Sigurjónsson jublar med lagkamraterna efter 1–0. Foto: BILDBYRÅN

”Giffarna” höll undan mot jumbon

Gif Sundsvall var överlägset Falkenberg i första halvlek. 2–0 var i underkant. Men det blev jämnt till slut. ”Giffarna” vann med 2–1 men fick slita för segern.

Runar Sigurjonsson tackade för den plats Lars Lagerbäck gav honom i den isländska EM-truppen och satte 1–0 med ett distansskott. Hans fjärde mål denna säsong.

Stefan Silva utökade sedan för hemmalaget framspelad av Eric Larsson med ett fint högerinlägg. Samme Larsson drog sedan iväg ett jätteskott från 50 meter, den seglade över Lundin i FFF-målet och gick – i ribban... En het kandidat till årets mål räddades av målvaktens bästa vän.

– Vi borde fått ett tredje mål och dödat matchen, men poängen är viktigast, sade islänningen Sigurjonsson till C More.

Thomas Juel-Nielsen reducerade för FFF som hade flera halvchanser men inte kom ikapp.

– Första halvlek är inte tillräckligt bra. Vi får lite nerv på slutet men skapar inte tillräckligt. Vi gjorde ett gott försök och kan inte klaga på inställningen men sån är fotbollen, sa Falkenbergs tränare Hasse Eklund till C More.