Sundsvalls David Batanero blir omkramad efter sitt 1–0-mål. Foto: Bildbyrån

Spanska segerfixare i Sundsvall – framför släkten

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvalls spanjorer fixade segern hemma mot Kalmar, 2–0.

Juanjo Ciércoles låg bakom målen som prickades in av David Batanero och David Haro Iniesta.

För Kalmar var det sjunde matchen i rad utan seger.

Hemmalaget kom till spel utan lagkaptenen Linus Hallenius, tvåa i allsvenskans skytteliga. Men vad gjorde det när lagets spanjorer var på spelhumör?

Hårdingen Juanjo Ciércoles, seriens mest varnade spelare, var tillbaka efter avstängning och låg bakom matchens två mål.

Efter en halvtimme slog han en djupledsboll till David Myrestam som i sin tur gav David Batanero ett öppet läge i straffområdet. Spanjoren dunkade in sitt femte mål för säsongen.

Bland de 4 234 åskådarna på läktaren fanns ett 30-tal spanjorer – släktingar till Ciércoles, Batanero och Carlos Moros Gracia – som firade glatt.

Med cirka tio minuter kvar av matchen fick de anledning att jubla igen. Då slog Ciércoles en magisk crossboll till Jonathan Tamimi som spelade fram inhoppande David Haro Iniesta till 2–0, vilket blev slutresultatet.

Kalmar har inte vunnit sedan den 18:e augusti borta mot Djurgården. Det här var deras sjunde raka match utan seger.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

2 - 0

Kalmar FF logo

Kalmar FF

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 4234
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.