Sundsvalls Linus Hallenius får behandling för skada. Foto: Bildbyrån

Oroande bilder på Hallenius när Giffarna föll

Gif Sundsvall fick en tung start hemma mot jumbon Kalmar och föll till slut med 1–2.

Påskafton blev ännu värre när lagets målmaskin Linus Hallenius tvingades utgå med en ljumskskada.

– Jag hoppas att han snart är tillbaka, säger tränaren Joel Cedergren till C More.

Gästande Kalmar hade ett tydligt spelövertag borta mot Sundsvall och tog ledningen i den tolfte minuten. Romario sköt från distans och bollen studsade via en hemmaspelare och in bakom en ställd William Eskelinen i målet.

Papa Diouf nickade sedan i ribban innan Mahmoud Eid ökade på till 2–0 från nära håll efter en hörna i den 24:e minuten.

Blytungt för Sundsvall, som dock höjde sig en aning och Peter Wilson reducerade till 1–2 efter en högklassig framspelning av spanjoren David Batanero.

Efter en mållös andra halvlek tog Kalmar sin första seger för säsongen och den 300:e i lagets allsvenska historia. De lämnar därmed jumboplatsen och avancerar till sjunde plats i tabellen.

– Jag och alla andra är besvikna över att spela hemma mot Kalmar och förlora. Vi hade en jobbig dag, men Kalmar gjorde det bra, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Skadad Hallenius utbytt

Hemmafansen höll nog andan när lagets målkung Linus Hallenius – tvåa i skytteligan i fjol med 17 fullträffar och tvåa nu med tre mål – blev liggande vid sidan av planen med ljumskproblem.

I den 77:e minuten byttes han ut och gick raka vägen mot omklädningsrummet tillsammans med lagets fysioterapeut.

– Jag hoppas att Linus snart är tillbaka. Han fick känning i ljumsken och kunde spela, men vi vågade inte använda honom hela matchen. Vår fysioterapeut har bättre koll än jag och när hon säger ”max tio minuter till” så plockade vi av honom efter en stund, säger Joel Cedergren.

I början av matchen protesterade Sundsvalls supportrar mot polisens flaggförbud.