Hanna Glas. Foto: Bildbyrån

Glas med drömmål i PSG:s kross

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas stod för ett gediget VM-slutspel i somras när Sverige gick till semifinal.

När den franska ligan drog igång i dag gick det minst lika bra. Glas stod för ett drömmål i det som blev en förkrossande 7-0-seger.

Paris Saint-Germain fick bästa möjliga start på den franska ligasäsongen och krossade i premiäromgången gästande Soyaux med hela 7–0.

Den svenska landslagsförsvararen Hanna Glas spelade från start för hemmalaget och skrev i den 35:e minuten in sig i målprotokollet när hon ordnade 3–0 för PSG. Bronshjälten från sommarens världsmästerskap i Frankrike drev bollen in i straffområdet från högerkanten innan hon avslutade med att trycka upp den stenhårt i måltaket från dålig vinkel.

PSG går i och med storsegern upp i serieledning, tack vare bättre målskillnad, förbi rivalen Lyon som i sin öppningsmatch körde över Olympique Marseille med 6–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.