Hanna Glas har feber och stannar i Sverige. Foto: Bildbyrån

Glas missar Sveriges VM-kvalmatch: ”Hanna har feber”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas är sjuk och kommer inte vara med i morgondagens VM-kval mot Ukraina. Hon har ådragit sig feber efter en infektion och kommer stanna kvar hemma i Sverige.

– I nuläget har vi ett par alternativ vi ska välja mellan, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Hanna Glas spelade 90 minuter i torsdagens segermatch mot Kroatien men när laget under måndagen lyfte mot Ukraina fanns Hanna Glas inte med på planet.

– Hanna har feber på grund av en infektion och kommer stanna hemma från bortamatchen mot Ukraina, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till förbundets hemsida.

Damlandslaget i fotboll

Matchen mot Ukraina spelas under tisdagen och förbundskapten Peter Gerhardsson har valt att inte kalla in någon spelare.

– – Det är alltid tråkigt för den enskilda spelaren när det blir sjukdom eller skada. I nuläget har vi ett par alternativ som vi ska välja mellan som tränat i Hannas position. Vi ska försöka ersätta henne på bästa sätt i matchen mot Ukraina, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige leder sin kvalgrupp, tre poäng före Danmark när det återstår tre matcher. Grannländerna möts i den sista och eventuellt avgörande omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet