Glenn Hysén. Foto: Bildbyrån

Glenn Hysén: ”Fick han vända upp – då var det kört”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att Diego Maradona avlidit 60 år gammal.

Glenn Hysén spelade mot fotbollsikonen under proffsåren i Italien.

– Vi sa alltid ”låt honom inte vända upp, för då är det kört”, säger Hysén i SVT:s Morgonstudion.

Glenn Hysén spelade i italienska Fiorentina mellan 1987 och 1989, samtidigt som Diego Maradona fanns i Napoli. Den före detta landslagssvensken räknar till sex matcher mot fotbollsikonen Maradona.

– Det var inte lätt kan jag säga, man var skapligt nervös inför att möta honom. Framför allt på bortaplan i Neapel inför 80 000, det var ganska svettigt. Jag tror att vi mötte dem sex gånger och vi vann väl två, spelade någon oavgjord och hade tre förluster. Så det var inte förlust varje gång, säger Glenn Hysén i SVT:s Morgonstudion.

– Vi sa alltid ”låt honom inte vända upp, för då är det kört”. Ser vi hans nummer 10 på ryggen så är det okej.

”Man var ganska star strucked”

Hysén är född samma dag som Maradon, 30 oktober, men året innan.

– Han var precis ett år yngre än mig så han har följt med mig ganska mycket genom åren. Det är så tragiskt, 60 år är ingen ålder.

Hans bästa minne tillsammans med Maradona kommer från en match på Wembley.

– Jag var uttagen i världslaget och spelade ihop med Maradona 45 minuter. Vi spelade inför ett fullsatt Wembley så det var 100 000 på läktaren, det var grymt. Man var ganska star strucked kan jag säga, det är kul att kunna säga att man spelat ihop med en så fantastiskt bra fotbollsspleare.

Maradona avled i går av en hjärtattack 60 år gammal.

SE MER: Lång kö till Maradonas kista

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.