Glenn Strömberg minns Lagrell: ”Han gjorde mycket för oss” Foto: Bildbyrån

Glenn Strömberg minns Lagrell: ”Han gjorde mycket för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare landslagsspelaren Glenn Strömberg, 60, numera fotbollsexpert, minns Lars-Åke Lagrell, som avled under måndagsmorgonen.

– Jag har bara positiva minnen, vi har alltid gått bra ihop, säger landslagslegendaren Glenn Strömberg till SVT. 

– Det var aldrig några som helst problem. Var det problem som skulle lösas, löste vi det på ett snabbt och bra sätt. Han gjorde mycket för oss, och det är svårt att hitta situationer där vi inte kom överens.

Glenn Strömberg var aktiv som elitspelare mellan åren 1976 och 1992 och spelade 52 landskamper för Sverige och noterades för över 200 matcher i serie A för Atalanta.

– Han störde inte fotbollsbiten, som en del ledare kanske gör. Han hade kompetens på sitt område som han skötte på ett mycket bra sätt.

”Var lite kontroversiell”

För den före detta experten på SVT Sport och fotbollsmålvakten Thomas Wernersson var Lagrell en ordförande som alltid gav svar.

– Jag minns Lars-Åke som en väldigt energisk, både ordförande och generalsekreterare, som alltid jobbade, som man alltid kunde ringa och få svar från, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Han var lite kontroversiell. Han bestämde sådant som de flesta ville ha och han visste vad rörelsen hade så han behövde inte ha möten om allt. Därför var det snabba och raka besked från honom, men det uppskattades inte av alla som tyckte att de också skulle ha med ett ord i laget.

KLIPP: Så var Lars-Åke Lagrells karriär i Svenska Fotbollförbundet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lars-Åke Lagrell var ordförande i Svenska Fotbollförbundet mellan åren 1991 och 2011, innan dess var han generalsekreterare i elva år. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer