Tino Kadewere gjorde fyra mål mot Sirius. Foto: Bildbyrån

Glödhet Kadewere fyramålsskytt för Djurgården

Tinotenda Kadewere hade stor show när Djurgården spelade in tre nya poäng i kväll.

Anfallaren svarade för inte mindre än fyra mål när gästerna besegrade Sirius med 5–1.

– Vilken underbart fantastisk känsla. Jag tog upp bollen efter hattricket, tittade mot klacken, log med hela ansiktet och bara njöt, säger Djurgårdens anfallsstjärna till TT.

Matchavgörandet i den 86:e minuten låg naturligtvis planens gigant Tinotenda Kadewere bakom. En lyftning från högerkanten damp ner framför fötterna på anfallaren som inte gjorde något misstag – från nära håll drog han dit 3–0 för Djurgården. Men Kadewere var inte klar där.

Fyra minuter senare gjorde han sitt tredje mål i matchen och på övertid var det också han som fastställde slutresultatet 5–1. Totalt blev det fyra fullträffar för anfallaren som hade stor show.

– Vilken underbart fantastisk känsla. Jag tog upp bollen efter hattricket, tittade mot klacken, log med hela ansiktet och bara njöt, säger han till TT.

I och med kvällens mål kliver Kadewere upp i skytteligaledning.

Kadewere öppnade också målskyttet i den första halvleken när han skarvade in ett inlägg från Kevin Walker. Målvakten Karim Fegrouch såg först ut att rädda skarven men orkade inte styra undan bollen som rullade retsamt över mållinjen.

Djurgårdens 2–0-mål var en riktig kalldusch för Sirius som kort innan bränt ett friläge. Jonathan Ring släpade efter i ett anfall, fick bollen av en medspelare och dunkade snyggt in lagets andra fullträff högt i målet.

För Djurgården var segern lagets fjärde raka.

– Det här bara är början för oss. Vi kom trea förra året, nu ska vi bli tvåa eller etta. Det är det vi jobbar för nu, säger Kadewere.