”Blåvitt” tog revansch på AFC

AFC Eskilstuna knockade IFK Göteborg i den allsvenska premiären i mars.

Nu fick ”Blåvitt” revansch efter att Robin Söder avgjort med sitt 1-0-mål.

IFK Göteborg tog emot AFC Eskilstuna och på Gamla Ullevi var det uppdukat för fest med grekiskt tema.

Målvakten Giannis Anestis valde ut sina bästa grekiska låtar, det grillades souvlaki – och Robin Söder gjorde mål igen.

I matchminut 38 rullade ”Blåvitt” upp AFC-försvaret och på passning av Giorgi Kharaishvili rakade Söder enkelt in 1-0.

Rött kort för AFC

Gästerna var dock inte ofarliga och formstarke Gustav Jarl hade återigen vaknat på rätt sida och hotade från höger.

Han forsade ständigt fram på kanten och serverade Ousmane Camara – men strax före paus kom han fel in i en situation.

Domaren drog upp det röda kortet, Jarls andra gula, och uppförsbacken blev ännu brantare för nykomlingen.

– De leder rättvist, konstaterade mittfältaren Anel Rashkaj i C More-intervjun i halvtid.

Bortdömt klassmål

”Blåvitt” skapade i andra halvlek tillräckligt med chanser för att punktera matchen, men bollen gick inte in.

Inte ens när August Erlingmark avfyrade en raket mot bortre krysset stod det 2-0, eftersom målet dömdes bort för offside.

Ett AFC i numrerärt underläge försökte, men tränare Nemanja Miljanovic sammanfattade det bäst efter slutsignal.

– Med en man kort blev det tufft. Det är bara att erkänna att IFK var bättre i dag och resultatet rättvist, säger han till C More.

”Fantastisk match av oss”

Desto gladare var Sebastian Eriksson, som menar att laget ändå har mycket att jobba på i sista tredjedelen.

– Vi skapar sju, åtta fina lägen att göra mål på och det där sista saknas fortfarande framåt. Men vi tar tre härliga poäng, säger han till C More och forttsätter:

– Det är en fantastisk match av oss där vi gör ett fantastiskt mål. Vi har ett härligt ”go” och det är underbart att vara blåvit just nu.

Segern innebär att IFK Göteborg hakar på i toppen. AFC är kvar på nedflyttningsplats.